Erityinen tapaaminen Tampereella

10.12.2021

dynaaminen palveluverkon suunnittelu

Vielä pari vuotta sitten ei olisi kuulostanut kovin erikoiselta, että tapaamme työprojektin porukan kanssa kasvokkain parin päivän työpajan merkeissä. Niin ne tilanteet kuitenkin muuttuvat, kun maailma ympärillä muuttuu. Ja tämä tapaaminen olikin paljon enemmän kuin mitä se olisi ollut vuonna 2019.

Ihmislähtöiset palveluverkot – DigiPAVe 2.0 -hanke on toiminut lähes pelkästään pitkin virtuaalikanavia. Osa hankeryhmästämme on tehnyt töitä yhdessä jo kaksi vuotta, mutta ei ole koskaan kohdannut toisiaan kasvokkain. Teamsissa me kaikki olemme viettäneet aikaa sitäkin enemmän.

Juuri ennen kuin yleiset rajoitukset taas kiristyivät, ehdimme marraskuussa pitää hankeryhmän kanssa parin päivän työpajan livenä Tampereella. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Tai ei ehkä sentään, mutta ainakin uteliasta innostusta, paljon naurua ja leppoisaa tunnelmaa. Mielikuva, jonka olin monesta henkilöstä muodostanut virtuaalisesti, täydellistyi aidon läsnäolon kautta. Ihmisen ääni, ulkonäkö ja sanotut sanat tulivat yhteen. Ainakin itselleni oli hyvä muistutus siitä, miten ihmisten välisessä kommunikaatiossa kaikki aistit merkitsevät, ja kokonaisuus muodostuu täysin vasta kasvokkain tavatessa.

Saimme valtiovarainministeriöltä hakemamme jatkoajan hankkeelle, joten hanketyötä on jäljellä nyt noin puoli vuotta, kun se kestää kesäkuun 2022 loppuun saakka. Edessämme siintää siis loppukiri. Livetapaamisessamme saimme kirkastettua tekemistä keväälle. Hankepäivistä saimme paljon hyvää palautetta. Uskon, että yhteishenki hankkeessa on nyt myös ihan uudenlaisella tasolla. Päätimme myös, että järjestämme hankkeen lopuksi vielä loppukaronkan. Toivottavasti siihen mennessä olemme jo hyvästelleet rajoitukset ja elämä on palautunut taas lähemmäksi normaalia.

Jenni Lehto, projektikoordinaattori, DigiPAVe 2.0 -hanke, Vastuu Group Oy